Mariëlle Gielen

Marielle Gielen, Bekkenfysiotherapeut
Marielle Gielen, Bekkenfysiotherapeut

Mijn naam is Mariëlle Gielen. Mijn werkzame leven ben ik gestart als verpleegkundige en in 1993 ben ik begonnen aan de opleiding voor fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. In 1997 ben ik afgestudeerd. Tot 1999 ben ik werkzaam geweest in een ziekenhuis in Amersfoort. Toen heb ik de stap gezet om naar Friesland te verhuizen waar ik als algemeen fysiotherapeut in verschillende particuliere praktijken heb gewerkt.

In 2009 wilde ik mij graag gaan specialiseren en ben ik me meer gaan verdiepen in de problematiek rond het bekken en het bekkenbodemgebied. In 2010 ben ik gestart met de opleiding voor bekkenfysiotherapeut. Sinds 2013 ben ik Master in de Bekkenfysiotherapie en heb ik mij volledig gespecialiseerd en ben werkzaam als geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Tevens ben ik zwangerfit® docent.

In april 2014 heb ik de stap gezet om mijn eigen praktijk als bekkenfysiotherapeut te starten vanuit Leeuwarden, Franeker en Sneek.

In september 2015 ben ik begonnen met de opleiding kinderbekkenfysiotherapie om me zo ook te specialiseren in de problemen rond buik, bekken en bekkenbodem bij kinderen.

Het mooie aan ons vak vind ik dat het een heel dynamische, uitdagende en zeer boeiende gespecialiseerde richting is binnen de fysiotherapie. Met veel aandacht, zorgvuldigheid en plezier werk ik met cliënten aan het herwinnen van de kwaliteit van leven die als gevolg van de klachten in het bekken- en bekkenbodemgebied verstoord zijn geraakt.

Bekkenfysiotherapie is een beschermde titel en alleen voorbehouden aan degene die na de opleiding algemene fysiotherapie nog een driejarige Masteropleiding hebben gevolgd.
Master bekkenfysiotherapeuten zijn wetenschappelijk geschoold en op de hoogte van de meest effectieve onderzoeks- en behandelmogelijkheden.

Ik ben geregistreerd Master bekkenfysiotherapeut, lid van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie), NVFB (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij bekkenproblematiek en pre- en post partum gezondheidszorg).